Google avanceret søgning – 18 tips der er guld værd for SEO

Selvom man ofte foretager søgninger i Google, og måske endda anvender det i sit daglige arbejde, så er det langtfra de fleste som kender til alle de avancerede søgemuligheder som Google tilbyder.

I denne artikel vil jeg give dig 18 søgekommandoer til Google der er guld værd i det daglige, når du skal udføre rutinemæssige SEO-opgaver. Det vil lette dit arbejde og spare dig værdifuld tid. De kan med fordel anvendes ved:

Søgeoperatorer er tegn eller ord som kan tilføjes en søgning for at indsnævre antallet af søgninger som vises. Google kommandoer er både en simpel og kraftfuld metode til at opdage nogle meget interessante ting om ens konkurrenters hjemmesider.

Men du behøver ikke bekymre dig om at huske alle disse kommandoer udenad. Du kan også bruge Googles avanceret søgning som indeholder mange af disse.

Basale Google søgekommandoer

Listen herunder er perfekt til at hjælpe dig i gang. Desto mere fortrolig du bliver med kommandoerne, desto bedre bliver dine overordnede SEO færdigheder også.

cache:www.eksempel.dk

Brug denne kommando for at se, hvordan et site så ud sidste gang Google besøgte den. Den er især nyttig til visning af hjemmesider som jævnligt opdateres.

filetype:pdf “søgeord”

Denne kommando kan anvendes til at lokalisere visse filtyper, der indeholder dit specifikke søgeord i filnavnet eller filens indhold.
Eksempel: filetype:pdf “webdesign”

info:eksempel.dk

Denne søgekommando returnerer information om en webadresse, inklusiv en “cashed” versionen af hjemmesiden og sider som linker til denne.
Eksempel: info:google.dk

intitle:”søgeord”

Afgrænser søgeresultaterne til dem der indholder dit søgeord i titlen.

related:eksempel.dk

Ved at indsætte et “root domain” eller subdomæne i denne kommando, vil søgeresultaterne kun indeholde et estimat for antallet af undersider for hjemmesiden. Du bør generelt undlade at indtaste “www” foran domænet for at opnå de bedste resultater.

site:eksempel.dk

Den gør det muligt at begrænse din søgning til kun at omfatte netop det domæne du indstaster.

site:eksempel.dk/mappe

Denne søgning der indeholder et særligt mappe-navn, vil returnere søgninger som indeholder den specifikke undermappe for domænet. Denne er nyttig, hvis du eksempelvis vil se en liste med blogindlæg som en hjemmeside har publiceret fornyeligt.
Eksempel: site:bt.dk/blogs

Kan potentielle kunder finde dig online?
Få et uforpligtende tilbud på SEO

Google avanceret søgning - Søgekommando kombinationer til SEO

Så langt så godt, lad os nu gøre det lidt mere kompliceret ved at prøve nogle kombinationer af Google operatorer. Disse vil give dig mere fokuserede resultater, og være en stor hjælp i din online research.

site:eksempel.dk filetype:pdf

Denne søgning viser dig filer af den specificerede type som kun findes på domænet.
Eksempel: site:coweb.io filetype:pdf

I Googles avancerede søgeindstillinger kan du også vælge i blandt en lang række andre filtyper:

site:eksempel.dk filetype:pdf

Denne kommando kombinerer styrken ved “site” med “inurl” for at hjælpe dig til at lokalisere subdomænet i den fulde URL. Denne søgning giver mere fleksibilitet, end blot at tilføje subdomænet direkte i kommandoen ved brugen af “site” alene. 

site:eksempel.dk -inurl:www

Brugen af [-] fortæller Google at teksten efter bindestregen skal ekskluderes i søgningen. I dette tilfælde kan du anvende kommandoen til at finde enhver non-canonical URLs eller subdomæne URLs som er blevet crawlet af Google.

site:eksempel.dk -inurl:www -inurl:dev -inurl:blog

I denne søgning kan du tilføje så mange Google operatorer som du behøver, for at ekskludere alle de subdomæner du har kendskab til.

site:eksempel.dk inurl:https

Være opmærksom på at “site” operatoren ikke accepterer protokoller. Derfor skal du være opmærksom på, at hvis du udelukkende har brug for at finde sikre sider på et site (https), bliver du nødt til at tilføje “inurl” operatoren.

site:eksempel.dk søgeord

Kommandoen vil gennemsøge alt sideindhold på det givne site for din angivne søgeordsfrase. Eksempel: site:dr.dk film

site:eksempel.dk “søgeord”

Selvom denne kommando ligner ovenstående, vil denne søgning imidlertid udelukkende vise resultaterne der matcher søgeordsætningen helt nøjagtigt. Husk at bruge citationstegnene når du indtaster denne kombination.
Eksempel: site:dr.dk “film”

site:eksempel.dk “søgeord”

Denne “intext” operator afgrænser resultaterne til dokumenter som indeholder søgefrasen i teksten. Dog vil den ikke finde resultater der indeholder søgeordet i URL’en. Når det kombineres med “site” operatoren kan den lokalisere søgeordet i URL’en.

site:.dk “søgeord”

Denne kommando gør det muligt at målrette imod alle top-level domæner (TLD) med en bestemt udvidelse, der indeholder dine angivne søgeord. TLD er er den del af domænet, som kommer efter punktummet, for eksempel com, org eller net. Det er specielt nyttigt når du er på udkig efter hjemmesider som kunne være brugbare til linkbuilding formål.
Eksempel: site:.dk “gæsteindlæg” 

Brugen af Google kommandoer sparer dig tonsvis af tid, når det drejer sig om at finde links på tværs af internettet. Selvom denne liste er temmelig omfattende, så er der helt sikkert andre kombinationer som kan levere brugbare resultater.

Bruger du selv Google kommandoer i din SEO research?

Og hvilke kommandoer benytter du?

Har du nogle tilføjelser til listen, er du meget velkommen til at skrive en kommentar med dit tip. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Article Rating