De 20 bedste sider med gratis billeder til din hjemmeside

Vi kender alle det gamle ordsprog, et billede siger mere end 1.000 ord! Billeder er en essentiel del af godt indhold. Hvis dit indhold eller hjemmeside er fyldt med standardtekst, er det svært at give et godt indtryk og fastholde læserens interesse.

Gratis pæne billeder til hjemmeside

Jeg oplever ofte, at virksomheder har besluttet sig for at troværdige, professionelle billeder er for stor en investering. Derfor bliver løsningen at tage billederne selv – ofte af tvivlsom kvalitet, med dårlig belysning, uskarpt og i en ringe opløsning – eller finde de klassiske generiske stock fotos.

Du kender dem:

  • Typisk en glad kvinde med et headset, og et kridhvidt Colgate smil, siddende i et fuldstændig sterilt kontormiljø. Som ikke ligner Mette fra kundeservice, men mere Chloe fra Californien.
  • Personer, der giver hinanden hånden, efter en god aftale. Helt opstillet og noget som jeg aldrig har set Malermester Nielsen gøre.
  • Eller en glad byggearbejder med gul hjelm der poserer på et tag eller lignende.Dermed ikke sagt at stock fotos ikke har sin berettigelse og kan være visuelt lækre. Jeg bruger også selv ét øverst i denne artikel.

Men du bør blot tænke over konteksten og billedtypen. Jeg anbefaler ikke at anvende stock fotos i ovenstående tænkte eksempler, hvor det virker “upersonligt og opstillet”.

Hvorfor er det vigtigt at have pæne billeder?

Jeg forstår udmærket, at det kan være en udfordring at få taget gode billeder af de stålskinner du producerer, eller byggepladsen hvor der bygges nyt. Og ja kvalitetsbilleder er også en større investering.

Jeg arbejder selv løbende med at forbedre mit eget visuelle udtryk og kommunikation – og ved hvor mange ressourcer det kan kræve.

Men, det at få taget nogle gode portrætbilleder af dine medarbejdere, lækre miljøbilleder/videoer fra dit kontor eller af dine produkter, er prikken over i’et i dit hjemmesideprojekt. Selv den dygtigste webudvikler kan ikke få det maksimale ud af dit hjemmesideprojekt, hvis dette ikke også spiller.

Det er så meget nemmere at lave en flot, visuel hjemmeside, hvis der er gode kvalitetsbilleder eller video. Desuden skaber det en større troværdighed, når det er rigtige mennesker på skærmen. Jeres potentielle kunder vil se hvem I er!

Jer, som er de mennesker de måske skal samarbejde med, og ikke blot en blankpoleret opstillet facade. Så please overvej det en ekstra gang, når du laver din hjemmeside, tryksag eller lignende.

At få taget professionelle kvalitetsbilleder til content såsom blogindlæg, er vist også at skyde gråspurve med kanoner. Men når det gælder din hjemmeside, bør du kraftigt at overveje at investere i gode billeder. Kan du ikke få taget billeder til din hjemmeside, så find i det mindste nogle fede stock fotos. De kan findes og downloades helt gratis.

Undgå billeder med copyright

Husk at man ikke blot kan foretage en billedsøgning i Google, og så frit vælge iblandt dem (se hvordan du undgår dette i vores bonustip sidst i artiklen). Finder du billeder med licens, og bruger dem uden at du har de fornødne rettigheder der giver tilladelse til det, så kan det blive en bekostelig affære.

Billeders brugsrettigheder er samlet under Creative Common-licensen. Creative Commons betyder at, at billedets ophavsmand bestemmer hvordan billedet må benyttes. Det kan eksempelvis være at billedet ikke må bruges kommercielt, at fotografen skal krediteres eller modsat at du må bruge det som du har lyst til.

Ønsker du at være på den sikre side. Bør du udelukkende benytte dig af de gratis billeder, der er underlagt Creative Commons Zero licens (CC0). Så kan du frit bruge billederne til kommercielt brug.

I nedenstående liste har jeg udvalgt de bedste 20 sider, du kan bruge til at finde gode stock photos. Husk at kigge efter CC0-licensen før du anvender et billede.

Bonustip - Avanceret Google billedsøgning

Vil du foretage en billedsøgning i Google efter relevante pæne billeder uden licens? Så vælg ”indstillinger” – ”avanceret søgning” og så får du nedenstående billede frem på din skærm.
Her kan du under ”brugsrettigheder” vælge det markerede felt. Dermed filtrerer Google i søgningen, og viser dig udelukkende de billeder som må anvendes til fri afbenyttelse og deling, også kommercielt. Vil du gerne selv redigere billedet, så skal du i stedet vælge ”til fri afbenyttelse, deling, ændring, også kommercielt”.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Article Rating